o

o

sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Tuskanhiki

Perjantai-iltana iski ihan puskista kurkkukipu. Yleensä sitä aavistelee jo hieman aikaisemmin, mutta tämä kiusankappale ilmaantui ihan yllättäen. Illan mittaan mua alkoi paleltaa ja arvasin jo mitä seuraavaksi tapahtuu. Yöllä mulle nousi tuskanhiki eli kuume sai mut kouriinsa. Katkonaisen unen lomassa kittasin "tuttipullosta" vettä sen minkä niellä pystyin.

Kärsimyksen yö päättyi lopulta ja heräsin kroppaa joka paikkaan särkien. Edellisestä jalkapäivästä takareidet oli muutenkin ihan hellänä, niin lisäksi koko kehossa oli sellainen voimaton ja jomottava olo. Kuume oli laskenut, mutta ei ollut epäilystäkään, että tässä kunnossa lähtisin salille.

Hiestä nihkeänä könysin ylös vuoteesta. Jaksoin ja pystyin syömään koko aamupalan. Siinä oli jo saavutusta tarpeeksi. Sitten palasinkin vällyjen alle toipumaan. Päivä meni juodessa, useat päiväunet nukkuessa ja välillä syödessä.

Iltaa kohden olo virkistyi. Lähdin pelailemaan lautapelejä ja istumaan iltaa kamujen kanssa. Kurkkua hellin teellä ja Burger Kingin aterialla. Cheatmealin ravintoarvot eivät ehkä tukeneet sairauden parantumista, mutta mukavasti burgeri ja ranskalaiset lämmittivät kurkkua.

"Tuttipullo" oli kätevä, koska juodessa ei tarvinnut nousta edes istumaan.

Sydänlihastulehduksen kunnioittavassa pelossa olen käyttänyt surutta hissiä ja loikoillut koko viikonlopun, jottei vaan rasitus nousisi liian korkeaksi. Ensi viikolla on taas kevyt viikko, joten tämä kuumetokkurasta selviäminen oli vähän niin kuin johdattelu lepoon. Ainut vaan, että se selkätreeni jäi tekemättä, mutta minkäs sille mahtaa. Kyllähän se harmitti, mutta loppujen lopuksi se on vaan yksi missattu treenikerta.

Tää oli taas tällanen sairaskertomus. Näitä lyhyitä sairasteluja on viime aikoina ollut ihan riittävästi. Olen pohtinut mikä on tämän kohdallani aiheuttanut. Varmaa syytä en voi sanoa, mutta teorioita ja arvailuja voi ilmoille heittää. Oma epäilyksi perustuu siihen, että rankan kuntosali harjoittelun jälkeen, kun vastustuskyky on hetkellisesti heikossa jamassa, niin tällöin mahdolliset virukset ovat päässeet helpommin iskemään.

Ihminen on tosiaan kyllä jännä kokonaisuus, koska toisaalta liikuntahan pitkällä tähtäimellä lisää vastustuskykyä. Ja toisaalta taas liika liikunta voi johtaa ylikuntoon, joka puolestaan heikentää vastustuskykyä. Mikä oravanpyörä! Tästä voidaankin todeta, että "kohtuus kaikessa" koskee myös liikuntaa. Lisäksi on jälleen helppo todeta, että kuunnelkaa sitä kroppaa ja huomioikaa ne signaalit mitä se keho lähettää. Empä usko, että ihan turhaan mullekkaan tuo kuume nousi. Se oli onneksi nopea vieras ja kohteliaasti häipyi ennen uuden viikon alkua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti