o

o

torstai 15. tammikuuta 2015

Miksi kisaan vasta syksyllä?

Kun olin tehnyt kisaamispäätöksen, lähtötilanteeni oli jo valmiiksi hyvä. Tämä ei tosiaan ole mikään tuhkimotarina "läskistä lavalle" -tyyliin, mutta on tässä juonenkäänteitä ihan tarpeeksi. Luonnostani olen melko rasvaton ja se ylimääräinen mikä kertyy on aika tasaisesti ympäri kroppaa. Ns. erityistä ongelmakohtaa ei näyttäisi olevan (paitsi omasta mielestäni). Lihaksiakin olen kerennyt puntilla treenaamaan jo useamman vuoden ajan. Näin ollen projektini alkaessa alan ammattilaiset sanoivat, että olen viimeistelyä vaille valmis.

Jos kerran lähtötilanne on suhteellisen kova, niin miksi odotan syksyyn enkä ryntää lavalle jo huhtikuun kisoissa? Noh, siihen on useampi syy ja haluan ne teille jakaa.

Kisaan siis ensimmäistä kertaa fitness-lajeissa, lajinani body fitness. Jotta olisin mahdollisimman optimaalisessa tilassa korokkeelle kivutessani, on valmistelut tehtävä huolellisesti. Lavalla huomioidaan muskeleiden lisäksi kokonaisuus. Täytyy muistaa esiintyminen, poseeraukset, rusketus, stailaus...

Poseeraukset ovat siinä määrin suuressa roolissa, sillä niissä täytyisi tuoda ne salilla työstetyt muskelit esiin. Jotta asennot iskostuvat selkäytimeen, tarvitaan toistoja. Nyt minulla on vielä 8kk aikaa opetella ja kerrata poseja. Kisoissa asentojen täytyy tulla automaattisesti. Siellä en ehdi miettimään levitänkö riittävästi selkää tai onko reisilihasten väliin jäänyt turhan leveä rako.

Dieetin optimaalinen onnistuminen oli myös yksi syy, miksi odotamme syksyyn. Aikaisemmin olen syönyt terveellisesti, mutta nyt syön ensimmäistä kertaa todellakin punniten. Kun nähdään miten tarkasti punnittu ruokavalio puree minuun off-kaudella, on helpompi suunnitella kisoja edeltävä dieetti. Loogista, eikö.

Niin ja entäs se stailauksen suunnittelu? Kun kisoihin on vielä useampi kuukausi, saan rauhassa pohtia kaikki tyylini yksityiskohdat. Yleensä mittatilaustyönä tehdyt kisabikinit laitetaan alulle esim n.6kk ennen kisoja. No minkä väriset biksut?! Tärkeitä ja naiselle vaikeita päätöksiä. :D Ja mites sitten ne hiukset, rusketus ja muut fitnessprinsessan ominaisuudet? Kiitos ihanan Kauneushoitola Mikkelin, minulle on tulossa sponsoroituna juurikin esim. kynnet ja ripset. Rakas ystäväni on myös ollut suurena apuna ja innokkaasti suunnittelemassa kanssani kisa-lookkiani. Suunnitteluhan on jo puolet koko huvista! Lavalle nouseminen on sitten se loppuhuipennus, joka odottaa Jyväskylän Paviljongissa.

Treenikamojen värien valinta ei ole tuottanut ongelmia...

Jotta lavaesiintymiseni, kisakireyteni ja ulkonäköni olisivat priimaa, tarvitaan nämä kaikki viimeistelyt. Luvassa siis pose-treeniä ja ulkonäön suunnittelua. Niin ja tietysti täytyy muistaa käydä siellä kuntosalilla! Hyvät valmistelut ja viimeistelyt eivät kuitenkaan takaa varmaa menestystä. Vaikken saisikaan kiiltävää pystiä kilpailuista, en voi ainakaan syyttää itseäni, ettenkö olisi tehnyt voitavaani ja panostanut riittävästi.

Kisat ovat kuin koulun tentti. Hyvin valmistautuneena on itsevarmempi olo. Tietää, että osaa. Haluan voida olla tyytyväinen projektiini huolimatta sijoituksesta. Kilpailuhenkisenä ihmisenä en silti voi olla haaveilematta kärkisijoituksista. No siitä päättävät sitten tuomarit, mutta itse voin vaikuttaa kaikkeen muuhun, mikä edeltää takahuoneesta lavalle astumista.


(Kuva googlesta) 

Jos kerran jahkailin kisapäätöksen tekemistä näinkin kauan, jaksan varmasti odottaa myös itse kisoja. Kahdeksan kuukautta on äkkiä ohi... Ja mikäs kiire tässä nyt sitten olisikaan? Olen 21 vuotta ja jos Luoja suo, on elämä ja kisat vasta edessä päin! (;

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti