o

o

sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Keskikesän tankkaus

Mulla sattui tankkauspäivä sopivasti juhannukseksi. Ennen keskikesän juhlaan valmistautumista käytiin vielä perjantaiaamuna salilla rääkillä. Siitä matka jatkui mökille. Olin hankkinut tankkauspäivän eväät jo hyvissä ajoin aikaisemmin viikolla. Ettei vaan Vuoksen riisipiirakat lopu kesken kaupasta. :D Punnailin ja kypsensin ruokia jo kotona, jotta mökillä olisi mahdollisimman helppoa. "Gourmet" annokset lämpenivät sitten ihanan vaivattomasti ihan vain tuvan mikrossa.

Juhannusruuat olivat tänä vuonna hieman erikoiset. Riisipuuroa ja hilloa aamupalaksi. Eikös niitä yleensä jouluna vedetä napaan? Ihan sama, maistui nimittäin taivaalliselta! Erityisesti nautin myös riisipiirakoista, joiden päälle kasasin paksun pinon leikkelettä... Piirakat olivat ehkä parasta koko päivässä syömisten osalta.


Söin 6 kertaa ja joka aterialla runsaasti hiilihydraatteja. Bataattia oli normipäivään verrattuna tuplamäärä. Ah. Söin pitkästä aikaa myös hedelmäsalaattia. Jos jotain voisin syödä loputtomiin ilman pahaa oloa, niin se on kyllä hedelmäsalaatti. Siitä on niin paljon hyviä lapsuusmuistoja ja nyt vähän vanhempanakin se on edelleen kestosuosikki.

Ja sain vihdoin syödä myös mun kesän ekan jäätelön! Vaniljajätski sokerisen mansikkahillon kanssa oli juhannuspäivän loppuhuipennus. Aivan mieletömän ihanan makuista. Erinomainen makuyhdistelmä. Nam.
Siinä oli muuten taiteilemista, että sain jäden sulamatta mökille. Olisin toki voinut ostaa sen vasta matkan varrelta ABC:ltä, mutta en halunnut ottaa sitä riskiä, että just se tietty jäde on kaupasta loppu. On se tarkkaa. :D



Mökillä jäi annosten näyttävyys vähän vähemmälle. :D

Juhannusta vietin ihanien sukulaisten seurassa ja sään vaihtelevuudesta huolimatta, mulla oli ihan huippu juhannus! Ainut mikä sai taas pohtimaan ja mietteliääksi oli juurikin nuo ruokailut. Oli todella haikeaa, kun ei voinut nauttia tismalleen samoja ruokia muiden kanssa. Vaikka mulla olikin kivat evästykset, niin kuolasin silti toisten syömiä lettuja ja täytekakkua. Enkä voi kieltää ettenkö olisi itsekkin halunnut takan ääressä lämmitetyn makkaran popsia suuhuni. 


Koko dieetti tuntuu raskaimmalta juuri sosiaalisissa ruokailutilanteissa. Mulla oli ihan sellainen olo, että haluan vain syödä, dieetti on ihan kuraa ja pohdin haluanko elää tällaista elämää? Pienenä muistutuksena itselleni, että tämä on vain väliaikaista. Silti fiilis oli aika laimea dieetin suhteen. Olin innolla odottanut tankkauspäivää, mutta silti se ei tuntunutkaan ehkä niin nautinnolliselta. Kaipaan sitä, että voi vaan syödä massun täyteen samaa ruokaa seuralaisten kanssa.


Nyt oli kyllä tähän asti dieetin kipein vaihe. Ihan sellainen "mä heitän hanskat tiskiin" -olo. Ja siltikään en halua lopettaa tai luovuttaa. Kerran tähän leikkiin ryhdyin niin leikitään sitten loppuun asti. Mutta voi että mä odotan sitä, kun voin nauttia muiden kanssa samaa safkaa. Tuliko varmasti selväksi, että haluan syödä samaa ruokaa muiden kanssa yhtäaikaa?? :D Ihan totta. On tää dieetti välillä ihan kuraa. Ei sillä että ruoka olisi jotenkin pahaa, ei todellakaan. Riisi on hyvää ja jauheliha maistuu. Ja opin vihdoin tekemään kunnon maukasta munakasta. Mikäs tässä, sapuskat maistuu. Mutta tää pääkoppa kaipais jo sellaista normaalia arkea... Hip hei, enää 13 viikkoa! :)


PS. Kisoihin on nyt ilmoittauduttu junnuna! Kääk! Kai se on nyt pakko sinne lavalle mennä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti