o

o

torstai 25. joulukuuta 2014

Mässypäivä

Joulun alkuperäistarkoituksen lisäksi sain viettää aattona vapaasyöntipäivää. Joululahjaa oli jo uusi reeniohjelma, mutta että vielä herkkupäiväkin! Suupaloja ei siis tarvitse punnita ja on lupa syödä ihan oikeita rasvaisia, sokerisia ja epäterveellisiä juttuja. Uhosin jopa, etten syö päivän aikana ollenkaan salaatti-rehuja.

Tätä päivää olin odottanut. Olin kirjoittanut useita listoja ruoka-aineksista, joita suunnittelin popsivani. Olin käynyt kuolaamassa kylmähyllyllä riisipiirakoita ja nuuskutellut paahtoleipiä. Toissapäivänä sain myös kauheat hepulit, kun ajattelin kaikkia ihania suklaakonvehteja. Ihan kuin olisin ollut sokerihumalassa pelkästä suklaan ajattelusta. Valikoin namupussiini parhaat joulukonvehdit, lakuja, vihreitä kuulia sekä tummalla suklaalla päällystettyjä mansikoita. Täytyihän sitä varautua hyvin tähän maagiseen mässäilyyn.


Geisha ja simpukat valmiina naposteltaviksi.

Eilen iski kuitenkin paniikki. Entä jos en ehdi syömään kaikkia ihania nameja, joista olen haaveillut. Tai entä jos petynkin niiden makuun. Voi hyvänen aika, on sitä ihmisellä murheet! Nyt hävettää.

Himoitsemani riisipiirakat maistuivat niin herkullisilta kuin muistinkin. Sen virheen tein, että mutustelin suklaata jo aamupäivästä saaden kurjan öklötys olon. Joululöylyjen jälkeen ei kuitenkaan ollut ongelmia ruokahalun puuttumisen suhteen. Hyvin upposi. Ja otin lisää. Varsinkin meidän perheen jouluspesiaalit muussi, lihapullat ja karjalanpaisti kutkuttivat makuhermojani.


Illan tullen alkoivat konvehdit taas maistua. Välillä suuaukosta kipattiin raikasta hedelmäsalaattia, jotta jaksaa taas vetää suklaatia. Nam nam.
Nukkumaan käydessä olo oli aika pönäkkä. Taisin vetää överit. Pohdin vierinkö huomenna salille vai saanko kamalan herkkukrapulan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti